Tadelakt

Wat is Tadelakt?

Tadelakt is van origine een Marokkaans stuctechniek. Deze milieuvriendelijke en duurzame wandbekleding wordt in Marokko veel toegepast en vergt een zeer intensieve werkwijze waarbij de stuclaag wordt gepolijst met een half edelsteen.

De oorsprong van Tadelakt ligt in de omgeving van Marrakech. Men ontdekte daar lang geleden een kalksoort die zich perfect leende voor een waterdichte en glanzende afwerking.

Tadelakt wordt  in 4 of 5 lagen aangebracht en volledig handmatig afgewerkt zonder synthetische grondstoffen of chemische toevoegingen. Door de samengeperste kalklaag met zeep te bewerken, wordt hij waterdicht en krijgt hij zijn glans. Het oppervlak kan bovendien met een waslaag tot hoogglans worden afgewerkt.

Net als leem is Tadelakt uitermate geschikt voor de afwerking van decoratieve elementen. De combinatie van ingetogen of juist sprekende kleuren en de natuurlijke glans, geven een verrassende, warme sfeer aan uw interieur.

Broeders Stukadoors B.V.
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 179 recensies
beoordeel ons op
Na al het stucwerk hebben we ook de plafonds laten spuiten met latex door Broeders stukadoors. Erg blij met het resultaat. Eerst al met het stucwerk wat echt prachtig was en nu het spuitwerk. Dankjewel heren voor de service! Volgende keer doen we het gegarandeerd weer met jullie!
Ons plafond is in opdracht van Kroon en de Koning gerepareerd en gespoten. Er bijzonder netjes en goed werk afgeleverd. Bedankt namens Willem en Marian Stehouwer
Reactie van de eigenaar: Bedankt voor uw review wij waarderen dit enorm😃
Prima werk geleverd door de stukadoor van Broeders. Plafond was door waterlekkage aangetast. Niets meer van te zien. Top werk.
js_loader

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

× Stuur een WhatsApp!