Raapwerk

Wat is raapwerk?

Onder raapwerk wordt verstaan ‘het waterpas en haaks uitvlakken van grove oppervlakten’, ook wel ‘uitrapen’ in vakjargon genoemd.

Heeft u uw badkamer of keuken eruit gesloopt of de tegels of andere materialen afgehakt, waardoor het eruit ziet alsof er niks meer van te maken is? Dan is uitrapen een oplossing! Er wordt een enkellaags, en indien heel dik, meerlaags systeem opgezet.

Waarom waterpas?

Het waterpas zetten van deze laag is heel belangrijk, dit in verband met eventueel tegelwerk dat later aangebracht wordt. Is de wand niet goed waterpas, dan ziet u dit gegarandeerd terug in het tegelwerk. In een hoek ziet u dan bijvoorbeeld onderaan een tegel van 20cm, en bovenaan een tegel van 22cm, dit omdat de wand 2 cm uit het lood staat. Dit is niet wat u wilt als u een splinternieuwe badkamer heeft; jaren ergernis omdat het tegelwerk niet netjes is door het nalaten of het slecht stukadoren van een wand. Ook in de keuken is het erg belangrijk dat de raaplaag waterpas is. Er komen kasten, een aanrechtblad en allerlei apparatuur tegen de wand aan te staan. Staat de wand niet goed waterpas? Dan krijgt u een lelijke kier te zien tussen de kasten en de wand.

Waarom haaks?

Haaks houdt een hoek van 90 graden in. In een badkamer komt een douchebak of een bad te staan. Deze worden bijna altijd in een hoek geplaatst, is de hoek niet haaks? Dan loopt er een lelijke kier tussen de wand en het bad of douchebak. Dit resulteert in hele dikke kitranden om de kier weg te werken. In het ergste geval moet het bad of de douchehoek ingehakt worden in de muur. Dan krijgt u aan het begin van het bad bijvoorbeeld ene rand van 10cm en aan het eind is de rand nog maar 7cm, dit is erg lelijk en zonde van de badkamer. Hetzelfde geldt voor een keukenblad dat in 1 of meerdere hoeken doorloopt. Het is dus van groot belang dat een hoek die haaks moet zijn, ook echt haaks is

Welke afwerking heeft een raaplaag?

Als een wand niet betegeld gaat worden. wordt een raaplaag afgewerkt met pleisterwerk. Dit houdt in dat de wand eenmaal droog, gesausd kan worden. Wordt een wand betegeld? Dan wordt de raaplaag niet glad afgewerkt, maar met opzet grof gelaten, dit zodat tegels goed hechten op de raaplaag. Wilt u tot een bepaalde hoogte betegelen? Dit kan! Dan wordt de onderkant grof afgewerkt en de bovenkant glad afgewerkt. Een goede raaplaag is onmisbaar in elke badkamer. keuken of toilet om tot een goed eindresultaat te komen van uw verbouwing.

Ik doe al een aantal jaar dingen zelf in huis want ik vindt het lastig om iemand te vertrouwen die aan dezelfde standaard meet als ik. Na een hoop aanbiedingen gehad te hebben bij verschillende bedrijven, sprak de communicatie met Joey mij het meeste aan. De communicatie was fijn en duidelijk en het gaf me het vertrouwen dat hun vakwerk kunnen afleveren.Toen de dag eindelijk zover was kwam Raymond bij ons aan de deur die bekeek alles zo en zei " hier kan ik wel wat van maken"Na een week was hij klaar en wat heeft hij een stuk vakmanschap heeft hij afgeleverd zeg.Hier en daar met een p320 schuurpapiertje de kleine plekjes weghalen maar dan heb je ook echt een spiegel glad resultaat!Lang verhaal kort ja ze zijn best duur maar als kwaliteit hoger staat dan kwantiteit moet je bij Broeders Stukadoor wezen!Heren bedankt voor alles en wellicht tot snel weer!
Ons bouwbedrijf introduceerde Broeders Stukadoors. Goed werk geleverd en klantgericht en vriendelijk. Nog steeds blij met het resultaat ☺️
Van der heiden
Van der heiden
1706200777
Na een tip van een vriend van me ben ik bij broeders stukadoors terecht gekomen. De jongens hebben heel erg de best gedaan en ziet er supersterk uit allemaal. Als je wat zag deden ze het gelijk voor je oplossen. Joey, Donny en Ray bedankt voor het super werk. Zou ze zeker aanraden bij andere.
Marlon Stippel
Marlon Stippel
1705853810
Ivano Remmers
Ivano Remmers
1705852544
Ze hebben top werk geleverd en heel klantvriendelijk ik raad ze zeker aan!
Gio NL
Gio NL
1705851402
Wat een top bedrijf. Super mooi werk geleverd en raad dit bedrijf zeker aan.
Anil Ramautar
Anil Ramautar
1705671233
Prima service en komen de belofte na
Dina
Dina
1705664786
Kay van Unen
Kay van Unen
1705564421
Lang op zoek geweest naar een goede stukadoor. Ik ben zelf erg perfectionistisch, ja dat type dat al z’n rachels met stelschroeven en een laser tot op de halve mm afstelt. Na een verbouwing van twee jaar, waar wij een hoop tijd, moeite en geld in hebben gestoken, wil je dan ook zeker zijn dat je stucwerk tot in de puntjes wordt geregeld. Meerdere stukadoors op bezoek gehad en een hoop mooie verhalen gehoord, maar de enige die echt mee dacht was Joey van Broeders Stukadoors. Kan het goedkoper? Ja waarschijnlijk wel. Kan het netter? Ik betwijfel het. Ons stucwerk is echt perfect geworden. Achteraf het plafond nog laten spuiten en er is werkelijk waar niets op aan te merken. Zelfs na het installeren van de spots in ons plafond (die een hoop strijklicht veroorzaken) zien de muren er perfect uit! Zeker een aanrader en mocht ik ooit nog een stukadoor nodig hebben, bel ik jullie zeker weer. Bedankt mannen voor de fijne communicatie en het prachtige resultaat!!
Mohamed Labbari
Mohamed Labbari
1691168731
Werk was netjes afgeleverd en het huis was opgeruimd. 👍
Jeroen
Jeroen
1691155487
Onze woon- en slaapkamer zijn perfect afgewerkt! De communicatie was zeer goed en er werd heel netjes gewerkt.Ook onze buren, die regelmatig kwamen kijken, waren onder de indruk. Absolute aanrader!
Een echte aanrader, Broeders Stukadoors! Hele goede communicatie voor en tijdens het werk. Mannen werken super netjes, iedere dag alles opgeruimd en het resultaat van het werk is prachtig!
Daniel Biezepol
Daniel Biezepol
1689619119
Zeer fijne partij om mee te werken, duidelijk in de communicatie. Leveren echt vakwerk af, zelden zo’n strak eind resultaat gezien. Echt een aanrader !!
Ondanks dat ze het druk hadden, hebben ze toch tijd vrij gemaakt om te stucen bij ons. Vriendelijke mensen, stucen netjes en glad, gaven tips voor snel drogen. Tevreden!
Stefan Kusljic
Stefan Kusljic
1685216410
Super strak en mooi werk leveren de heren. Professioneel in het werk en ook in de omgang. Er wordt meegedacht bij eventuele obstakels en gezocht naar een oplossing. Ik raad dit bedrijf ook zeer zeker aan.
r Berg
r Berg
1685179170
Snelle service aardige gasten!ziet er strak uit, wij zijn er blij mee👍🏻
Edwin Smulders
Edwin Smulders
1685127901
Wij zijn heel tevreden over Broeders Stucadoors 🙂 hele vriendelijke jongens, ze plakken alles netjes af en als ze klaar zijn laten ze het keurig achter.
Frank Dingemans
Frank Dingemans
1683383102
De werkzaamheden bestonden uit 2 delen. 1 stucen van muren en plafonds. 2. Afwerken muren en plafonds met afwasbare verf. Beide onderdelen zijn tot volledige tevredenheid uitgevoerd.
Zeer professioneel bedrijf.Je kan aan alles merken dat Joey en zijn team veel ervaring hebben met het stuken, ze werken netjes en gaan voorzichtig met je spullen om.De communicatie met Joey was super, hij denkt overal over mee en doet zijn best om de prijs zo laag mogelijk te houden.Absoluut een aanrader !!
Rob Rietbroek
Rob Rietbroek
1681845359
Werken netjes en snel, leuke groep mensen !
Vakwerk, alle muren zijn mega strak afgewerkt en klaar om te verven. Broeders stukadoors is de basis geworden van ons droomhuis.
Ellen Smeets
Ellen Smeets
1677182707
Vriendelijk personeel die netjes te werk gaat. Reageren snel en komen afspraken na. Achteraf zagen we dat een klein stukje muur niet helemaal glad was, maar dat werd snel en vriendelijk opgelost. Blij met het resultaat!
Bram Kok
Bram Kok
1676492052
Mooi gestucte wanden! Professioneel bedrijf en denkt mee voor een goed eindresultaat
Super bedrijf, snel en professioneel en top kwaliteit geleverd.
Tom Maresch
Tom Maresch
1675969278
Huseyin K
Huseyin K
1675965657
hans Besseling
hans Besseling
1675965427
Wij hebben in onze woning de plafonds laten stucen en spuiten. Er is heel netjes en schoon gewerkt en met het resultaat zijn wij heel blij.
marcel habets
marcel habets
1675963892
prima bedrijf, fijn in de communicatie en snel dingen geregeld, dit bedrijf is aan iedereen aan te raden, vakwerk!!
Bmw 645ci
Bmw 645ci
1675962758
Vakwerk!
Heel professioneel stukadoorswerk geleverd, in overeenstemming met offerte. Heel keurig en netjes gewerkt, top mannen.
Ronald weggie
Ronald weggie
1675960867
Cindy Broeders
Cindy Broeders
1675960857
Professioneel bedrijf, werkt netjes en snel. Ben super blij met onze woonkamer en gang, het is super mooi gestukadoord.
Prima bedrijf! Zeker een aanrader. Vriendelijk en vertrouwd
Amber van Hemel
Amber van Hemel
1675959382
Hele fijne ervaring met dit stukadoors bedrijf! Hardwerkende mannen die keurig werk afleveren en een goede communicatie naar de klant toe hebben. Ze hebben afgelopen maand ons gehele huis gestuuk met prachtig resultaat. Zeker een aanrader!
Wat een werk is er verricht! En het resultaat mag er zeker wezen! Heel erg bedankt voor al de inzet.
LC van As
LC van As
1675762850
Fijn contact gehad en de opdracht is uitstekend uitgevoerd.
Helaas hadden wij veel negatieve ervaringen met Stukadoorsbedrijven.Sinds onze ervaring met Broeders Stukadoors B.V. is dit alles zeer positief veranderd.De communicatie is vriendelijk en erg professioneel.Het eindresultaat was top!!Ben je op zoek naar een goed en eerlijk Stukadoorsbedrijf dan zou ik Broeders Stukadoors B.V. zeker aanraden!
Marc Fonkert
Marc Fonkert
1675530222
Professioneel bedrijf, houden zich aan de gemaakte afspraken. Werken netjes, vak werk!Jan van den Berg
Bianca Korevaar
Bianca Korevaar
1674117098
Snelle reactie, komt afspraken na, werkt netjes en levert kwaliteit
Bart Meeuwsen
Bart Meeuwsen
1673944358
Broeders Stukadoors kon op korte termijn starten met de werkzaamheden. Het zijn professionals, werken snel, goed en netjes. Offerte werd snel gemaild en was compleet en duidelijk. Factuur hetzelfde. FAB5+ Bouw BV heeft er een mooie nieuwe partner bij voor het realiseren van projecten.
Komt alle afspraken na werken zeer netjes het eind resultaat mag er echt zijn!Complimenten aan directie en personeel.
Paul de Roij
Paul de Roij
1671997048
Alle afspraken na gekomen. Goed en strak werk. Zeer tevreden en er wordt meegedacht. 👍
Werner b
Werner b
1671614437
Bij ons ging het om een slaapkamer te stucen. De communicatie liep goed en hij kon snel langskomen. De muren en plafond zijn erg strak gestuuct en ik kan dit bedrijf alleen maar aanraden
Oscar Coers
Oscar Coers
1665473084
Na een omvangrijke lekkage diverse plafonds laten spuiten en een 14 meter lange muur opnieuw laten spartelpoetsen. Zeer tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden. Niet alleen de kwaliteit van het werk maar ook de mensen en de wijze waarop een en ander uitgevoerd is is bijzonder goed bevallen. Hoop niet dat het nodig is maar zou deze firma zeker nogmaals gebruiken in voorkomende gevallen
Keurig gestuced en geverfd bij ons! Kaliteit!
Volgende Recensiesjs_loader
Neem contact met ons op

We zijn nu niet beschikbaar, maar stuur ons gerust een mailtje.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken