Ornamenten

Plafond decoratie

Plafond decoratie kan een ruimte een extra dimensie geven. Veel plafonds hebben een enkele kleur, vaak wit. Er zijn meerdere manieren om een plafond uniek te maken.

Zo is een speciale kleur vaak al een goede oplossing, maar het plaatsen van rozetten en kroonlijsten kan natuurlijk ook. Gips is een perfect materiaal voor plafond decoratie, omdat het in allerlei vormen te gieten is. Daarnaast is gips een vrij goedkoop materiaal en is het eenvoudig te bewerken.

Sierlijsten zijn vooral erg populair als plafond decoratie. Sierlijsten worden meestal aan de rand van een plafond geplaatst, zodat het plafond ineens een stuk minder strak is. Deze sierlijsten worden meestal van gips gemaakt, zodat de losse lijsten eenvoudig geplaatst kunnen worden. De sierlijsten zijn er in allerlei soorten en maten, met weinig, of juist veel decoratie.

Het voordeel van gipsen plafond decoratie, is dat dit nog geschilderd kan worden. Niet iedereen houdt namelijk van een wit plafond. De decoratie is daarom in elke kleur mogelijk. De gipsen plafond decoratie moet echter wel geschilderd worden voor het aan het plafond geplakt wordt. Ook is het belangrijk om te weten dat het gips eerst vochtig gemaakt moet worden, voordat er geschilderd wordt. Wanneer dit niet gedaan wordt, trekt de verf te snel in het gips.

Met apart stucwerk kan het plafond ook mooi gedecoreerd worden. Door het aanbrengen van vegen in het stucwerk, krijg je namelijk erg mooie plafond decoratie. Er ontstaat dan namelijk een soort waaier effect, dat extra benadrukt kan worden door middel van licht.

Het is met plafond decoratie echter wel altijd oppassen, omdat te veel decoratie soms iets te veel van het goede is. Natuurlijk is plafond decoratie een kwestie van smaak, maar te veel elementen op een plafond kunnen een onsamenhangend geheel maken.

Broeders Stukadoors B.V.
Uitstekend
4.9
Gebaseerd op 169 recensies
review us on
Broeders heeft zowel onze oude woning uit 1936 keurig gestuct, als het kantoorpand. Heel tevreden, stucwerk is echt strak, communicatie is goed en doen niet moeilijk als er iets tegenzit of extra meegenomen moet worden.
Response from the owner: Bedankt voor uw review. Altijd leuk om weer opnieuw bij klanten te komen waar we eerder zijn geweest. Veel succes met jullie nieuwe kantoorpand.
Heel mooi stucwerk, stukador is flexibel en denkt met je mee. Door zijn advies verliep de planning mbt het plaatsen van de keuken helemaal.prima.Aanrader!
Response from the owner: Bedankt voor de review we waarderen dit enorm
Mooi resultaat! Erg tevreden en volledig naar wens.
js_loader
Neem contact met ons op

We zijn nu niet beschikbaar, maar stuur ons gerust een mailtje.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken