Leem stuc

Wat is leem stuc

Leem is warmte en vochtregulerend. Een met leem gebouwde of afgewerkte ruimte is koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter. Bij vochtig weer nemen de wanden vocht op bij droog weer komt dit vocht weer vrij.

Hierdoor is leem niet gevoelig voor schimmelvorming in b.v. badkamers. Naast een stabiele vochthuishouding en een aangenaam binnenklimaat zorgt leem voor een gedempte akoestiek. Leem is antistatisch, wat inhoud dat langsstromende lucht met negatieve ionen wordt geladen en zo elektronische apparatuur die positieve ionen in de lucht brengen balanceren. Hoe dikker de massa leem hoe groter het regulatie.

Leemfinish

Leemfinish is een natuurlijke stuc, ontwikkeld voor het afwerken en verfraaien van binnenmuren in woon- en werkruimten. Muren die behandeld zijn met leemfinish ogen stijlvol en stralen rust uit. Een lemen muur is van dichtbij te herkennen aan een subtiele, levendige structuur. Daglicht brengt op bijzondere wijze de eigen structuur van de leemfinish naar voren. De verschillende leemfinish kleuren kunnen gemengd worden.

Basisleem

Basisleem is geschikt voor het uitvlakken van ongelijkmatige ondergronden. Het kan gepleisterd of geschuurd worden opgeleverd. Het kan ook als raaplaag worden verwerkt voor het aanbrengen van leemfinish. Basisleem is een zeer geschikte combinatie met warmte/koelte wanden, aangezien leem een uitstekende temperatuur geleiding heeft.

Leemverf

Leemverf is een muur- en plafondverf voor binnengebruik. De verf is elastisch, oplosmiddelvrij en veegvast.

Neem contact met ons op

We zijn nu niet beschikbaar, maar stuur ons gerust een mailtje.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken